bullet journal színes tollakkal, kedves szöveggel

3 év tanulsága - bullet journaling

Hogy mit tanultam az elmúlt három év bullet journal vezetéséből? Azt, hogy nem kell tökéletesnek lennie, és senki másnak nem kell megfelelnie, csak neked. 


A legelején rengeteg videót megnéztem, persze azok alapján kezdtem el mindenféle oldalakat megcsinálni magamnak. Aztán, ahogy telt az idő, úgy jöttem rá, hogy nekem nincs is szükségem egyik másikra. Ilyen volt például a hangulatkövető. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem sosem csak egyféle a napom. Arra pedig nem jöttem rá, hogyan is jelöljem, hogy stresszes, de jókedvű voltam. Mostmár csak olyan oldalakat készítek, amiről tudom, hogy szükségem van rá, mert jobbá teszik a napjaimat. Ilyen például a havi bingó, ahová felírom, hogy miket szeretnék csinálni a hónapban, ami vicces vagy self care jellegű.

Illetve az is tévhit, hogy gyönyörű szépségesnek kell lennie az oldalaknak és ki kell  kerülnie az instára midnenképp. A kevesebb tényleg több. Sokszor hallottam azt, hogy valaki azért nem próbálja ki, mert nem tud rajzolni. A bujo nem erről szól, bár tény és való, hogy a social media ezt sugallja.

Vissza a blogba