3 ok, amiért érdemes bujot vezetni

3 ok, amiért érdemes bujot vezetni

Ma szeretném megosztani veletek, hogy szerintem mi az a három fő ok, amiért érdemes bullet journalt vezetni.


  1. Teljesen személyre szabható. Sokszor az volt a problémám a naptárakkal, hogy nem volt bennük elég hely ahhoz, hogy minden feladatot, találkozót, időpontot stb. beleírjak. Ráadásul a heti tervezők elé olyan odalakat tudok betervezni, amelyek számomra fontosak. (szokáskövető, havi tervező, anazu oldalak stb. 

  1. Növeli a produktivitást. Számomra nagyon sokat segít, ha a hét elején le tudok ülni és meg tudom tervezni a hetemet. Ez ad egy keretet a szabadidőmnek, és kevésbé csapongok, hogy mikor és mit kellene csinálnom. Ami a leginkább bevált nálam az a running to do lista. Felírok mindent, ami elvégzendő feladat, majd szépen elosztoma  hét napjain. Így kevésbe stesszelek azok, hogy mi az amivel nem készültem el, és nem is hajszolom magam agyon. 

  1. Segíthet új rutinok kiépítésében és megtartásában.  A heti tervező oldalak előtt mindig helyet kap egy szokáskövető oldal. Ide attól függően, hogy melyik szokás mennyire épült be a napi rutinba 4-6 darabot szoktam írni. Nálam a cél sosem az, hogy minden nap ki legyen pipálva (persze attól is függ, hogy miről van szól) hanem az hogy hetente kb. háromszor csináljam az adott tevékenységet. Hogy miért? Nem éri meg lehetetlen elvárásokat támasztani magunnak szemben. 

+1 Művészetterápia. Elsősorban nem csak a fent említett három dolog miatt vágtam bele. Nagyon szeretek rajzoni, de kevés időm marad rá. Így viszont havonta egyszer leülök és készítek valamit magamnak. Nem kell tökéletesnek lenni, a lényeg, hogy jólessen.  
Vissza a blogba