szia,

Engem Soltész Zsannának hívnak. Szeretném elmesélni neked az én történetem, hogy hogyan lettem füzetkészítő.

Hogy jókor voltam-e jó helyen? Azt az idő majd megmutatja. De ha nyolc évvel ezelőtt kalandvággyal telve nem jelentkezem egy francia falucskában tartott Erasmus+ projektre, akkor valószínűleg ma nem készítenék füzeteket.
Végre egyedül utaztam valahova, ráadásil izgalmas újrahasznosítási és diy technikákat tanultunk. Az első füzetem nemcsak azért kedves nekem, mert ezzel kezdődött, hanem mert a projekten résztvevők kedves üzeneteit őrzik.


Szóval ez az első találkozás a lyukasztó árral, valamit nagyon eltalált a buksimban.Hazatérve megtaláltam be nem telt füzeteimből kitépett üres lapokat. A szomszédos hobbi boltban, pedig a kassza mellett akadtam rá egy pici lyukasztó árra. Arra, amit a mai napig használok a füzetek készítésekor. Először mindenféle random kartonokra kezdtem el rajzolgatni, azokat kötöttem be. Aztán egy újabb éles fogaskerék csikorgással később lerajzoltam egy kotyogóst.... és papírra hímeztem. Sokat kellett túrnom ezért a képért, de(!) jelentem ő volt a legelső hímzett füzetem.

2018-19 között munkanélküli voltam, és eszembe se jutott, hogy vállalkozó legyek. Saját szórakoztatásomra csináltam a füzeteket. Aztán megmutattam@anitaboldoga munkáimat, ő rám nézett és csak annnyit mondott: “ Ezért nem találsz munkát, ezt kellene csinálnod!”
És lám 2019 augusztusában el is indult az Insta oldal. Sajnos a sors fintora, hogy nem sokkal később felvettek a jelenlegi munkahelyemre. Meló után esténként tanultam az kötési technikákat. Kitapasztaltam, milyen anyagokkal szeretek legszívesebben dolgozni, hol tudom beszerezni őket. És kifejlesztettem a saját borító díszítési technikámat is. Bár most kevesebb időm jut heti 40 óra mellett az alkotásra, de a mai napig a könyvkötés az, amit legjobban kikapcsol.

Jelenleg Budapesten élek a férjemmel és a két cicámmal.